គ្រោះថ្នាក់ណាស់ ជួយស៊ែរឲ្យអ្នកដែរចូលចិត្តហូបមីបានដឹងផង!
លោកបណ្ឌិត Braden Kuo ជាគ្រូពេទ្យឯកទេសខាងក្រពះពីមន្ទីរពេទ្យទូទៅនៃរដ្ឋ Massachusetts បានធ្វើឱ្យអ្នកគិតដល់រឿងគ្រោះថ្នាក់បណ្ដាលមកពីការទទួលទានមីកញ្ចប់។ លោកបណ្ឌិត Braden Kuo បានណែនាំអ្នកចូលរួមឱ្យលេបឧបករណ៍រកសំឡេងឥតខ្សែនៅពេលដែលញ៉ាំមីកញ្ចប់។ លទ្ធផលបង្ហាញថា បន្ទាប់ពី២ម៉ោង៣នាទី មីឆ្អិននៅតែមាននៅក្នុងក្រពះដដែល។ ក្នុងករណីភាគច្រើនអាហារដែលកែច្នៃច្រើនតែរលាយឆាប់រហ័ស។
វាប៉ះពាល់ដល់ជាតិស្ករក្នុងឈាមនិងអាំងស៊ុយលីន។ ប៉ុន្តែមីកញ្ចប់មិនមែនដូចគ្នានោះទេវាពិបាកក្នុងការរំលាយពីព្រោះក្រពះត្រូវចំណាយពេលយូរដើម្បីរំលាយ។ ជាធម្មតាប្រសិនបើចំណីអាហារស្ថិតក្នុងក្រពះអស់រយៈពេលជាយូរមកហើយ រាងកាយនឹងស្រូបយកសារធាតុចិញ្ចឹមច្រើន។ ប៉ុន្តែមីកញ្ចប់មិនមានសារធាតុចិញ្ចឹមណាមួយទេ មីកញ្ចប់មិនមានអត្ថប្រយោជន៍ដល់រាងកាយទេ។ មីកញ្ចប់មានផ្ទុកសារធាតុគីមីច្រើនប្រភេទ មួយក្នុងចំនោមនោះគឺថ្នាំ T-butyl hydroquinone (TBHQ) ឬសារធាតុប្រូតេអ៊ីន។ នេះគឺជាសារជាតិដែលជួយថែរក្សានិងថែរក្សាចំណីអាហារទាំងនេះអស់រយៈពេលយូរដោយមិនបាត់បង់។ វាគ្មានអត្ថប្រយោជន៏ចំពោះរាងកាយរបស់យើងសូម្បីតែបន្តិច។ ជាញឹកញាប់ត្រូវបានគេមើលឃើញនៅក្នុងអាហារកែច្នៃ ដើម្បីរក្សាស្ថេរភាព។ ប្រភេទនៃការញៀននេះមានតែ១ក្រាមប៉ុណ្ណោះដែលអាចបណ្តាលអោយមានជាតិពុល ចង្អោរ ក្អួត ឈឺពោះ ប្រកាច់ប្រសិនបើប្រើរហូតដល់ 50ក្រាមនឹងបណ្តាលឱ្យស្លាប់ភ្លាមៗ។
Text Article:www.khmernews.news
Text Article:www.khmernews.news
0 Comments